Workshop om behandling af samtidig personlighedsforstyrrelser og traumer

Personlighedsforstyrrelse ledsages ofte af komplekse traumer, hvilket komplicerer behandlingen af personlighedsforstyrrelsen samtidig med, at personlighedspatologien ofte står i vejen for behandlingen af PTSD-symptomerne. I hhv. dialektisk adfærdsterapi og skematerapi er der udviklet behandlingsmodeller for samtidig behandling personlighedsforstyrrelse og komplekse traumer.

I denne workshop præsenterer to anerkendte forskere og klinikere de to metoder - DBT-PTSD og skematerapi - og der vil efterfølgende være diskussion af forskelle og ligheder. Oplæggene foregår på engelsk og vil være fokuseret på at præsentere behandlingerne og indeholde eksempler. 

Psykolog Kathlen Priebe, Institut für Psychologie, Humboldt Universität zu Berlin, præsenterer DBT-PTSD (en variant af DAT med integration af cognitive processing therapy målrettet PTSD og parallel til DBT-PE med prolonged exposure). Psykolog Remco van der Wijngaart, Vice President i International Society of Schema Therapy (ISST), præsenterer schema terapi for personlighedsforstyrrelse og PTSD. 

Tid: Fredag 1. juni 2018 kl. 9.00-16.00

Sted: Festsalen, Psykiatrisk Center Glostrup, Brøndbyøstervej 160, 2605 Brøndby 

Pris:  1.400 kr. for medlemmer af IPTP, 1.700 kr. for andre

Kursusledelse: Jacob S. Hansen og Bo Bach

Tilmelding senest 9. maj 2018 via nedenstående tilmeldingsblanket.

Tilmeldingsfrist overskredet

Hør om evt. ledige pladser ved at udfylde og sende nedenstående formular.

Millon Clinical Multiaxial Inventory

Theodore Millons logoMCMI III (Millon clinical Multiaxial Inventory, 3. udgave) er et spørgeskema med 175 udsagn. Testen rummer mulighed for en beskrivelse af personlighedstræk, svær personlighedspatologi samt kliniske syndromer.

Fotoalbum på flickr